Muziektherapie is een veel belovende therapie. Alleen al omdat het woord ‘muziek’ er in zit. De meeste mensen houden van muziek. En soms is er iets in je leven aan de hand waarvoor therapie noodzakelijk is. Dus waarom zou je het niet combineren?

Net zoals gedachten, gaat er ook veel muziek met ons mee op een dag. Net zoals je kunt kiezen om naar je dromen te luisteren, kun je dat ook doen met de muziek in je.

Sta eens even stil.. vertraag.. en luister. Welke muziek klinkt in jou?  Tune eens in op dat liedje in je hoofd op dit moment…. bij mij ‘California dreamin’ . Neurie het, voel de beat in je benen en je heupen, tik het mee met je vingers…  Ga er even bij staan en beweeg. Prima pauze momentje als je een half uur achter je scherm hebt gezeten. Niet zo saai als voorgeschreven rek – en strekoefeningen en minstens zo gezond! (Of je doet ondertussen alsnog die saaie oefeningen smiley)

En… stel je voor dat je de volgende keer als je iemand tegen komt i.p.v. ‘Hoe gaat het met jou? ‘vraagt: “Welk liedje zit in je hoofd?”